Oriontåken Februar 2013
Veldig happy med å få fremstilt de mer vage tåkene, særlig tatt i betraktning at jeg har brukt et kompaktkamera og ikke noe teleskop
Utstyr
  • Panasonic FZ200
  • Telekonverter Nikon E17ED x1.7
  • Brennvidde600mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKameraet er satt på en liten motor som kompenserer for jordrotasjonen. Ekv. brennvidde med konverter er 1070mm. Lukkertid 1 minutt. Bildet er satt sammen av 40 enkeltbilder
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_623790} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Synes du leverer noen usedvanlig flotte astrobilder, utstyret tatt i betrakting (dvs. uten teleskop), også interessant lesing hvordan du arbeider...flott!

mvh Ulv
Henrik H.

Hei Morten
Takk for en avstikker fra de mer jordnære motivene!Veldig artig at du viser litt vei i temaet astrofoto samtidig som du beviser at slike prosjekter ikke nødvendigvis fører til økonomisk ruin :-) Henrik
ps. Bildet gir meg "Pink Floyd"-vibber..
Morten Ø.

Takker for komplimenter:-)
Jeg har bare holdt på med astrofoto i et halvt års tid. Ble bitt av basillen på en telttur ved en ren tilfeldighet. Nå har jeg astro-kamera, astroskur i hagen og lange tuter! Men det er veldig gøy å bruke kompaktkameraet som gjorde at jeg ble hekta på dette her. (Orion står så lavt hos oss at jeg ikke får brukt astroskuret, så da satte jeg opp Panasonic'en på verandaen:-)
Tove H.

Ikke verst - flott astrobilde!
Roar K.

Berre lækkert.
Her fra mitt ståsted i Goa i India ser jeg nesten hver kveld Orion med sitt sverd eller belte heter det kanskje. Det har blitt 16. vinteren nå. Savner ham liksom hvis han ikke er der når jeg går ut om kvelden.
Men den flotta tåken som du viser her er umulig å se med blotte øye fra Goa.

Roar
Morten Ø.

Du kan se den med det blotte øye, den blir bare ikke så diger :-)
Spøk tilside; en vanlig kikkert er nok til å se at det er en tåkete "ball" der. Kikk på et stjernekart på nettet sånn at du vet hvor den er, gå ut med en liten kikkert, vent et kvarter til øynene venner seg til mørket, og da ser du den greit!

M-)
Bjørn-Atle A.

Skikkelig flott bilde. Trodde ikke noe slikt var mulig med "enkle midler". Ellers for alle som leker med ideer om slike bilder: sjekk ut programmet Stellarium (et slags software planetarium der du kan "spole frem" i tid for planlegging av når og hvor en kan ta disse bildene). Har du noen gode tips om egnet motor (helst tungt nok til å "bære" speilreflekssystemer for alle tilfellers skyld).
Morten Ø.

Takker og bukker :-)
Jeg bruker en Vixen Polarie. Den tåler 2kg. Det finnes en enklere som tar 3kg fra en annen produsent. Jeg har hatt over 2kg på min uten problemer. Vixen er et kvalitetsfirma innen astro, og trackeren er ikke noe du sparer på. Koster rundt 3500,-. Du kan eksperimentere med å bygge din egen for en tier :-) Google "barn door tracker". Fungerer greit til vidvinkel.
Polarie er den beste der ute, med det beste Polar Alignment Scope (ekstrautstyr til ca 1500,-). Tradisjonelt koster en vanlig motor til teleskop fort 10.000,-. og så må du ha teleskop og astrokamera. Det blir fort 20-30.000,- til. Disse trackerne kom på markedet i april/ mai i fjor, og det har kommet en til i år som får veldig bra kritikk av brukere. (Gå til cloudynights.com for å finne ut mer). Dette har startet en aldri så liten revolusjon innen astrofoto og starscapes.
For å finne objekter holder det med en planisfære, en dobbel sirkulær plastikkskive. I hvertfall til å begynne med. Jeg bruker i tillegg et stjerneatlas, og så har jeg ark der jeg har klippet ut rektangler som tilsvarer de forskjellige brennviddene jeg bruker. På den måten kan jeg planlegge hva jeg vil ha med i de forskjellige feltene jeg fotograferer, og gjøre opplevelsen litt mer estetisk.
Sjekk bildene her: http://mortenoen.blogspot.no/
Jeg er foreløpig nybegynner, men det går i det minste fremover.
Henrik S.

Flott og fasinerende!!

Mvh Henrik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu