Skàlholt
Første bispesete på Island. Kan ses på som første hovedstad, men ifølge forskernes krav til dette, er ikke det en offentlig betegnelse. Anekdote: I 1209 døde en biskop her. Han ble begravd under kirken, og det ble sagt at dersom graven ble funnet og biskopen ble flyttet på, ville en forbannelse gå i oppfyllelse. Da graven ble gjenfunnet og flyttet til Reykjavik ble det et forrykende uvær. Det lynte og tordnet (noe det ikke gjør på Island), og folk ble fryktelig redde. Det var så ille at biskopen ble flyttet tilbake igjen til Skàlholt, der graven kan sees den dag i dag.... I 1786 var det et stort jordskjelv her som ødela alle store hus. Kirken fikk også store skader. Fra da av ble bispesetet flyttet til Reykjavik.
Bildet inngår i albumet Island - Diverse -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-18 11:22:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-18 12:34:34
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger295
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_245441} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Eirik H.

Veldig spennende historie bak bildet. Jeg skal til Island i sommer jeg. Håper på å få tatt mye bilder da:)
Avsluttet .

Nydelig lys og fine farger.
Og så har jeg helt sansen for måten du har tatt bildet på,med gravstedene i forkant:-)
Pynten ved den forreste graven frisker opp.
Likte dette godt.
Hilsen Tone!
Monika Frisvold V.

Hei Anne lise
Flott bilde og tekst fra din reise på Island..
det førse jeg så var bamsene ved støtta og tankene mine gikk da til noen som har mistet noe kjært...
mvh monika
Torild H.

For meg representerer, viser dette bildet fremragende arkitektur, tilpasset, og i et storslått og tildels ubarmhjertig landskap. Pynt som ligger ved ny grav, blir imidlertid for meg et forstyrrende element. Derfor ville jeg kuttet nedenfra ca. opp til gravstedet til venstre. Bildet vil da få et renere uttrykk, dessuten understreke den stilrene arkitekturen, og gravstøtten til høyre med hjerte vil komme mer til sin rett; tilføre bildet innhold, samt komposisjonsmessig. Spesielt den rosa bamsegenseren forstyrrer. Selv i s/h mener jeg det samme; pynten forstyrrer. (Og: tenk gravene uten kirken; kunne det vært et motiv i seg selv? Neppe.)

Forøvrig veldig fint, åpent lys og god plassering av elementene.

Mvh Torild
Anne-Lise S.

Tusen, tusen takk! :-) Hyggelig med tilbakemeldinger. Spesielt takk til deg, Toril! Har lagt inn en ny versjon; en versjon av kirken tatt fra en litt annen og skråere vinkel, og uten noen gravsteiner. Denne versjonen er av arkitektonisk karakter, om enn man likevel ser noe av miljøet omkring.

Anne-Lise
kine p.

Kjempeflott komposisjon. Rent og enkelt. V3 er min favoritt.

mvh Kine
Anne-Lise S.

Tusen takk, Kine! :-)

Anne-Lise
Bergliot E.

Heisann,
Det var noe trist over bildet når jeg så den lille bamsen som var plassert på grava. Må være et lite barn som hviler her.
Men det var et flott bilde med fint lys og en fin komposisjon. Bygningen så veldig ren og velstelt ut.

Bergliot:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Her fallt eg heilt for #1 med gravsteinane og blomane i forgrunnen, eg likte heilheten og bildeutsnittet du har valgt. I tillegg er det eit flott lys i bildet som skaper så metta flotte fargar.

Det er ein flott bilde-serie du viser oss frå Island:-)

Mvh Inger Anne
Anne-Lise S.

Hyggelige tilbakemeldinger å få. Ser at det er ulike meninger om hva som fungerer best; med eller uten ''tilbehør''. Betyr det kanskje at begge fungerer på hver sin måte? Tusen takk for kommentarer! :-)

Anne-Lise
Vidar S.

Hei! Her finner jeg et bilde som vil fortelle en historie - ikke bare vise arkitektur på en reise. Det meningsløse ved at et barn ikke lenger er til. Bygget som skal representere det gode står der i form av en minimalistisk, stram, kompromissløs og upersonlig arkitektonisk symbol...kald, uinntagelig og udisktabel. En maktdemonstrasjon og kontrast til det lille barnets grav. Vel, sikkert mange måter og tolke dette på... v2 er vel den jeg aller helst vil se, men der forsvinner detaljene i barnets grav. Derfor går jeg for v1 hvor ''pynten'' er tydelig og henter fram historien. Et godt bilde i mine øyne. :o) Vidar
Anne-Lise S.

Tusen takk for at du deler tankene som oppstår når du ser dette bildet med meg, Vidar! Dersom du hadde snudd deg og stått ovenfor barnegraven, ville du sett dette bilde nr. 297755 Jeg skal ikke gi føringer for tolkninger av bildet, men det er noe med sammenhengen og symbolikken her, og det er rom for flere enn en tanke...

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu